به مجله گردشگری جهان توریسم خوش آمدید!

چکدرمه ، طعم خوش ترکمن صحرا

چکدرمه مشهورترین غذای محلی استان گلستان است. اگر تاکنون مهمان ترکمن‌ها شده‌ باشید، حتما مزه‌ی آن را هنوز زیر دندان دارید. هرگاه که گفت‌وگویی درباره‌ی انواع غذاهای اقوام ایرانی داشته باشیم، چکدرمه نام نخستین غذایی است که از جامعه‌ی ترکمن بر زبان می‌آید. برخی می‌گویند مثل استانبولی است اما از آن خیلی خوشمزه‌تر. این پلو که تا حدودی مشابه استامبولی پلو است، غذای مخصوص بندر ترکمن و آق‌قلا به شمار می‌رود. چکدرمه، چکدیرمه یا چگدریمه غذایی بسیار خوشمزه است که در حالت سنتی درون دیگ مخصوصی به نام «قازان» طبخ می‌شود و برای سفره‌های ایرانی بسیار مناسب است. ترکیبات اصلی این غذای ایرانی را گوشت، برنج، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، روغن، نمک و فلفل تشکیل می‌دهد. در روش پخت دیگری می‌توان به‌جای گوشت، از ماهی هم استفاده کرد. این پلو را به همراه دوغ و سبزی‌خوردن سرو می‌کنند. 

 

84c9f522-a886-4890-aee7-a1375ea0bee1 b67155c3-61f1-46b9-b135-7bea4036ae74

 

 

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *